Valmentajasta

Koulutus ja työkokokemus:trainer4you-personal-trainer-lisenssi-ogo400

Trainer4You Personal Trainer
Kuntosalivalmentaja
Hyvinvointivalmentaja
Ravinto-ohjaaja
Svoli kuntojumppaohjaajan peruskurssi
Suomen urheiluliitto Lasten yleisurheiluohjaajakurssi
Nuori Suomi Löydä liikunta

Olen vetänyt useamman vuoden jumppa- ja kuntosalitunteja eri ikäisille ihmisille sekä tehnyt henkilökohtaista valmennusta. Olen työskennellyt pitkään Kuopion kansalaisopistolla liikunnan opettajana ja käynyt luennoimassa eri puolella Suomea. Olen tieteellinen ihminen ja kaikki ihmiskehoon ja ihmisen mieleen liittyvät asiat kiinnostavat minua. Treenailen säännöllisesti kuntosalilla tai kotona ja kiinnostukseni tälle alalle lähtemiseen tulikin harrastusten kautta.

Miten Reino eroaa kuntokeskuksien personal trainereista?

Joskus kuntokeskuksien valmentaja tulee paikalle vasta kun asiakas on lämmitellyt itsenäisesti eikä myöskään jää treenin jälkeen paikalle opettamaan venyttelyä ja kehonhuoltoa. Jos nämäkin osa-alueet haluaa treeniin mukaan, niin se maksaa enemmän. Kuntokeskuksien hinnat ovat huomattavasti kalliimmat ja minä pystyn paljon vapaammin muokkaamaan valmennuspakettien sisältöä. Valmennustunneillani lämmitellään, treenataan ja venytellään yhdessä. Kelloa ei tuijoteta liian tarkkaan. Jos treenin jälkeen on vielä kysymyksiä mielessä, niin mielelläni jään hetkeksi rupattelemaan. Tavoite on, että osaat valmennuksen jälkeen jatkaa treenausta itsenäisesti. Ajan lisäksi maksat siitä tiedosta mitä minulla on.

Tässä pieni ote eräästä Krishnamurtin kirjasta, joka pätee hyvin treenaamiseenkin: “Jos on vain yksi halu, yksi pyrkimys, missä siinä on ristiriita? Sellaiseen ei sisälly energian tuhlausta eikä ristiriitaa. Jos menen kävelylle, menen kävelylle. Jos haluan mennä kävelylle ja minun olisi tehtävä jotain muuta, silloin syntyy ristiriita, sitten vastakkainasettelu ja sitten ponnistelu.”

Toinen lainaus Arnold Schwarzeneggerin kirjasta: “Ihmiskehoa ei ole luotu istumatyöhön ja liikkumattomaan elämäntyyliin. Se on alunperin luotu metsästämään sapelihammastiikereitä ja kävelemään 40 mailia päivässä. Kun meillä ei ole fyysistä toimintaa, jännitys kasvaa sisällämme. Keho reagoi kaikkein pienimpiinkin ärsykkeisiin kuten siihen, että joku kiilaa eteemme liikenteessä niin kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta. Taistele tai juokse -mekanismi käynnistyy, adrenaliini täyttää kehon ja verenpaine nousee taivaisiin. Kuntoileminen antaa elimistölle sen tarvitseman fyysisen rasituksen, jolloin jännitteet purkautuvat terveelliseen asiaan.”