Valmentajasta

Koulutus ja työkokokemus:trainer4you-personal-trainer-lisenssi-ogo400

Trainer4You Personal Trainer
Kuntosalivalmentaja
Hyvinvointivalmentaja
Ravinto-ohjaaja
Svoli kuntojumppaohjaajan peruskurssi
Suomen urheiluliitto Lasten yleisurheiluohjaajakurssi
Nuori Suomi Löydä liikunta

Olen vetänyt useamman vuoden jumppa- ja kuntosalitunteja eri ikäisille ihmisille sekä tehnyt henkilökohtaista valmennusta. Olen työskennellyt pitkään kansalaisopistolla liikunnan opettajana ja käynyt luennoimassa eri puolella Suomea. Olen tieteellinen ihminen ja kaikki ihmiskehoon ja ihmisen mieleen liittyvät asiat kiinnostavat minua. Treenailen säännöllisesti kuntosalilla tai kotona ja kiinnostukseni tälle alalle lähtemiseen tulikin harrastusten kautta.

Valmennusfilosofiani:

Tässä lainaus kirjasta Käyttäytymisen liikkeellepanevat voimat, joka on julkaistu vuonna 1972: ”Stressi voi tutkitusti aiheuttaa elimellisiä vaurioita. Esimerkiksi mahahaava, kohonnut verenpaine ja lihasjännitykset voivat johtua siitä, että asianomainen on elänyt pitkään (kuukausia tai vuosia) tukahdutetun pelon tai aggression vallassa. Psyykkisistä syistä johtuvia ruumiillisia sairauksia nimitetään psykosomaattisiksi sairauksiksi ja ne ovat erityisesti tavallisia tilanteissa, joissa ihmiset pitkän aikaa jatkuvasti pelkäävät tai vihaavat jotakin voimatta purkaa näitä tunteitaan toimintaan.” Otin lainauksen vanhasta kirjasta näyttääkseni, että näitä asioita on tutkittu jo kymmeniä vuosia. Liikunta on hyväksi ihan pelkästään senkin takia, että kunnon kohoamisen lisäksi se lievittää stressiä ja pitää aivot paremmassa toiminnassa. Ei ole pakko tähdätä mihinkään kehonrakennuskilpailuun, mutta toki kilpaileminenkin on hyväksi jos kilpailet voittaaksesi itsesi etkä pelkästään huomion takia.

Tässä pieni ote eräästä Krishnamurtin kirjasta, joka pätee hyvin treenaamiseenkin: “Jos on vain yksi halu, yksi pyrkimys, missä siinä on ristiriita? Sellaiseen ei sisälly energian tuhlausta eikä ristiriitaa. Jos menen kävelylle, menen kävelylle. Jos haluan mennä kävelylle ja minun olisi tehtävä jotain muuta, silloin syntyy ristiriita, sitten vastakkainasettelu ja sitten ponnistelu.”

Kolmas lainaus Arnold Schwarzeneggerin kirjasta: “Ihmiskehoa ei ole luotu istumatyöhön ja liikkumattomaan elämäntyyliin. Se on alunperin luotu metsästämään sapelihammastiikereitä ja kävelemään 40 mailia päivässä. Kun meillä ei ole fyysistä toimintaa, jännitys kasvaa sisällämme. Keho reagoi kaikkein pienimpiinkin ärsykkeisiin kuten siihen, että joku kiilaa eteemme liikenteessä niin kuin kyse olisi elämästä ja kuolemasta. Taistele tai juokse mekanismi käynnistyy, adrenaliini täyttää kehon ja verenpaine nousee taivaisiin. Kuntoileminen antaa elimistölle sen tarvitseman fyysisen rasituksen, jolloin jännitteet purkautuvat oikeaan asiaan.”